Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă M.Ap.N. Ştafeta Veteranilor continuă pe ultimele două trasee de alergare

ro

23 Sep, 2015 16:23 1331 Marime text
Joi, 24 septembrie, la ora 9.00, din faţa Primăriei Iaşi, şi vineri, 25 septembrie, la ora 9.00, din faţa Primăriei Curtea de Argeş, militarii organizaţi voluntar în grupul Invictus România vor lua startul pe ultimele două trasee de alergare din cadrul ediţiei din acest an a Ştafetei Veteranilor.
Traseele au o lungime de aproximativ 1000 de kilometri şi includ localităţile Curtea de Argeş, Sibiu, Sighişoara şi Tîrgu Mureş, respectiv localităţile Iaşi, Piatra Neamţ, Vatra Dornei, Bistriţa, Tîrgu Mureş, Oarba de Mureş, Cluj Napoca, Zalău, Satu Mare şi Carei.
Cele două trasee de alergare vor avea ca punct de întâlnire localitatea Tîrgu Mureş, unde luni, 28 septembrie, de la ora 12.30, se va desfăşura o ceremonie comemorativă dedicată militarilor care au luptat pentru eliberarea municipiului Tîrgu Mureş.
În fiecare dintre localităţile în care s-au desfăşurat lupte, purtătorii ştafetei vor înmâna un drapel naţional veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităţilor locale şi să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate. Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge, pe 25 Octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.
 
       
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii