Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune a Comitetului Mixt româno - american, la București

ro

23 Mar, 2017 16:08 1784 Marime text
Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Dușa, a avut joi, 23 martie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu generalul de brigadă Dawne Deskins, director adjunct pentru cooperare şi apărare antirachetă din cadrul EUCOM.

Discuţiile au punctat în primul rând stadiul proiectelor de construcţii ale partenerului american în facilităţile şi zonele convenite, dar şi exerciţiile comune, de instruire bilaterală şi multinaţională desfășurate anul acesta în România de forţele armate române şi americane.
Întâlnirea dintre cei doi oficiali s-a desfășurat în contextul reuniunii Comitetului Mixt româno - american pentru implementarea Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor SUA staţionate pe teritoriul României (DCA) şi a Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România (BMDA), care a avut loc astăzi la București.

Generalul - maior Paul Hurmuz, locțiitorul șefului Departamentului pentru politică de apărare şi planificare, a subliniat, în deschiderea reuniunii, importanţa Parteneriatului Strategic româno - american şi a punctat în acest sens câteva dintre activităţile care au avut loc în cursul anului trecut  - ceremonia de certificare a capacităţii operaţionale a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Baza Militară Deveselu, preluarea controlului şi trecerea sub comanda NATO a facilităţii de la Deveselu și declararea capacităţii operaţionale iniţiale a facilităţii din România.

Reuniunile Comitetului Mixt româno - american întăresc cooperarea dintre cele două ţări în domeniul apărării şi relevă efortul comun în vederea implementării depline a acordurilor DCA şi BMDA.
În acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România  -  SUA şi 10 ani de la prima reuniune a Comitetului Mixt româno - american.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii