Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare, la Brasov

ro

30 Mar, 2010 20:53 1369 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro
                                                    
 Nr. 72                                               

30  martie 2010                              
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, doamna Elena Udrea şi primarul municipiului Braşov, domnul George Scripcaru, au semnat, marţi, 30 martie 2010, la Braşov, un protocol de colaborare între instituţiile pe care le reprezintă. Protocolul are ca obiect construirea de locuinţe, prin programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, pe un teren situat în municipiul Braşov, aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea MApN.

În acest sens, Ministerul Apărării Naţionale va iniţia şi va promova o Hotărâre a Guvernului cu privire la transmiterea din proprietatea publică a statului şi administrarea MApN în proprietatea publică a Municipiului Braşov şi administrarea Consiliului Local Braşov a terenului respectiv, cu condiţia asigurării unor locuinţe pentru personalul MApN din garnizoana Braşov.

La rândul său, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va asigura alocaţiile bugetare necesare anual, fundamentate de către ANL, pentru construirea  locuinţelor.

De asemenea, MApN şi MDRT vor promova o Hotărâre a Guvernului pentru reglementarea modului de repartizare şi administrare a locuinţelor ce vor reveni personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit Protocolului, Primăria municipiului Braşov va dezafecta construcţiile existente în prezent pe terenul respectiv şi va preda MApN 30% din numărul total al locuinţelor care se vor construi.

„Acolo unde există preocupare şi bune intenţii, atât la nivel local, cât şi la nivel central, pot fi găsite soluţii optime pentru cetăţeni. Acest protocol este un exemplu de bună colaborare între instituţiile centrale şi administraţia publică locală”, a declarat ministrul Gabriel Oprea, exprimându-şi speranţa ca astfel de proiecte să fie demarate în cât mai multe oraşe din ţară.

„Sunt convins că împreună cu primarii din ţară şi cu doamna ministru Elena Udrea vom identifica astfel de oportunităţi şi le vom transforma în beneficii concrete pentru cetăţeni. Protocolul semnat astăzi este în folosul braşovenilor, mai ales al tinerilor care vor beneficia de locuinţele ANL, dar şi al Armatei, 30% din locuinţele care vor fi construite aici, urmând a fi locuinţe de serviciu pentru militarii noştri ”, a apreciat ministrul apărării naţionale.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii