Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Stanisoara la Reuniunea ministrilor apararii

ro

10 Jun, 2009 19:52 830 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021-319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

                                                                         
Nr. 201 din 10 iunie 2009                Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Ministrul Stănişoară la Reuniunea miniştrilor apărării din ţările contributoare cu forţe şi mijloace la Comandamentul Regional de Sud al ISAF

Ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele contributoare cu trupe în Afganistan, în cadrul Comandamentului regional de Sud al ISAF, care se desfăşoară în zilele de 10 şi 11 iunie a.c. la Valkenburg, în Olanda.

Miniştrii apărării şi reprezentanţii acestora din Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Marea Britanie, Olanda, România şi Statele Unite se întâlnesc periodic pentru a evalua misiunile desfăşurate de Comandamentul Regional de Sud şi pentru a stabili priorităţile în derularea acţiunilor viitoare.

În cadrul întâlnirii vor fi evaluate progresele realizate de ISAF în sudul Afganistanului, abordarea regională pentru îmbunătăţirea situaţiei de securitate, creşterea substanţială a efectivelor dislocate de Statele Unite în regiune, Misiunea NATO de Instruire în Afganistan şi aprofundarea cooperării civili militari.

* * *

România participă, în prezent, în Afganistan cu 962 de militari, dintre care 904 în cadrul misiunii NATO – ISAF şi 58 la operaţiunea „Enduring Freedom”. Din totalul de 904 militari dislocaţi în misiunea ISAF, 792 acţionează sub controlul operaţional al RC S (Comandamentul Regional de Sud).

                                                                                                                      Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii