Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Oprea a participat la festivitatea de absolvire a promotiei "Henri Coanda - 100" de la Breaza

ro

10 Jun, 2010 18:23 1470 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

Nr. 143                            

10 iunie 2010                              

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Comunicat de presă  

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a fost prezent joi, 10 iunie, la  Breaza, la festivitatea de absolvire a promoţiei „Henri Coandă – 100”, a Colegiului Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”.

       La eveniment au participat, alături de absolvenţi, rude şi prieteni ai acestora, elevii şi personalul colegiului, reprezentanţi ai Statului Major General şi ai administraţiei publice locale.

       “Drumul dumneavoastră până aici nu a fost uşor şi meritaţi din plin preţuirea şi recunoştinţa noastră, a conducerii Ministerului Apărării Naţionale, a dascălilor care v-au îndrumat şi a familiilor dumneavoastră, care v-au susţinut zi de zi, pas cu pas. Sunt încrezător că mândria şi spiritul hotărât al cantemiriştilor  vă vor ajuta să porniţi pe drumul afirmării într-o carieră militară, pe o cale pe care se avântă doar cei care au cu  adevărat vocaţie pentru cariera armelor, cei care sunt clădiţi şi căliţi la flacăra împlinirii datoriei sacre de a sluji Patria sub Drapel”, a arătat ministrul Gabriel Oprea în discursul rostit cu acest prilej.

Apreciind efortul corpului profesoral al colegiului militar prahovean în formarea caracterelor viitorilor profesionişti din arhitectura Armatei României, ministrul apărării naţionale i-a îndemnat pe elevi şi pe tinerii absolvenţi să folosească cu pricepere cunoştinţele acumulate şi să abordeze cu determinare şi curaj noile provocări  în cadrul academiilor militare şi instituţiilor de învăţământ  pentru care au optat, acţionând în acelaşi spirit competitiv pentru atingerea succesului în carieră şi în viaţă.

“În viaţă nimic nu este simplu, nimic nu se câştigă fără efort. Atingerea idealului de a deveni membru al unei armate de profesionişti presupune multă muncă, implicare totală, sacrificii şi competiţie, cu alţii, dar mai ales cu voi înşivă. Astăzi, mai mult decât oricând, Armata României, ca ţară membră a NATO şi a Uniunii Europene, are nevoie de oameni bine pregătiţi, motivaţi, disciplinaţi şi dedicaţi pe deplin profesiei nobile de militar, pentru îndeplinirea misiunii sale constituţionale şi angajamentelor asumate de ţara noastră în plan internaţional ”, le-a spus absolvenţilor ministrul Gabriel Oprea.

Totodată, ministrul i-a felicitat pe elevii din clasele IX-XI pentru rezultatele obţinute în acest an de învăţământ, le-a urat mult succes şi să continue tradiţia moştenită de la predecesorii lor cantemirişti.

După ceremonia de premiere a elevilor care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură şi de înaintare în grad, şeful promoţiei de absolvenţi, elevul plutonier-adjutant Radu Alexa, a predat ştafeta elevei plutonier-adjutant Florina Iliosu, respectiv cheia Colegiului Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”, care reprezintă un simbol al continuităţii între promoţiile de liceeni militari.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rucs 10 Jun, 2010 18:22 interviurile filmate,cu elevi, cand vor aparea?