Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii participa la campania de impadurire - 23.03.2009

ro

23 Mar, 2009 14:55 708 Marime text

Nr. 075
23  martie 2008                                          
Persoană de contact: Mr. Gabriel Pătraşcu, tel: 0720264498
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Militarii participă la campania de împădurire

Ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, a participat duminică, 22 martie a.c., alături de militari din compunerea Comandamentului Diviziei 1 Infanterie "Dacica" şi ai Brigăzii 2 Infanterie "Rovine", la campania de împădurire care s-a desfăşurat în zona localităţii Dăbuleni, judeţul Dolj.
“E o iniţiativă demnă de toată lauda, suntem şi noi prezenţi aici, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Este o desfăşurare de forţe incredibilă, sunt prezenţi mii de oameni, de la elevi până la pensionari. Pe de-o parte, este un lucru emoţionant, iar pe de alta, ne dă încredere că atitudinea de respectare a naturii este prezentă în rândul românilor,” a declarat Mihai Stănişoară.
        În cadrul acţiunii, desfăşurată sub genericul "România prinde rădăcini", au participat 100 de militari (ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri) pe bază de voluntariat care, alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai Direcţiei Silvice Dolj, au îmbogăţit vegetaţia forestieră din apropierea comunei Dăbuleni cu  peste 1000 de puieţi de salcâm plantaţi pe un teren afectat de fenomenul de deşertizare.
        “Suntem alături de populaţia din această zonă aşa cum am fost şi în urmă cu trei ani pe timpul când s-au produs puternicele inundaţii din primăvara anului 2006. Împreună, militari şi civili participăm la construirea unui mediu curat şi sănătos pentru noi şi copiii noştri, totodată prin această activitate contribuim şi la stoparea fenomenului de deşertizare care afectează această localitate" a precizat comandantul Diviziei 1 Infanterie, generalul-maior Nicolaie Dohotariu, participant la activitate.

          Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii