Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari ai M.Ap.N. in sprijinul populatiei afectate de inundatii

ro

07 Jul, 2010 21:47 1152 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

       În prezent, 400 de militari, cu 67 de mijloace tehnice, acţionează în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii în localităţi din judeţele Botoşani, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

       Militari de la Batalionul 72 Geniu, Batalionul 17 Vânători de Munte şi Batalionul 400 Sprijin lucrează, în continuare, la instalarea podului de pontoane peste râul Suceava, în localitatea Dorneşti, judeţul Suceava, urmând ca joi, 8 iulie, podul să fie dat în folosinţă.

       Pe digul Dunării din municipiul Galaţi, militari de la Batalionul 284 Tancuri, de la Batalionul 300 Infanterie şi de la Batalionul 285 Artilerie acţionează, în continuare, la consolidarea digului, iar militarii de la Serviciul Fluvial au ca misiune consolidarea digului de protecţie din Insula Mare a Brăilei.

       La Dorohoi, judeţul Botoşani, militari de la Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 335 Artilerie Mixtă şi de la Centrul 33 Depozitare acţionează pentru evacuarea bunurilor materiale ale persoanelor afectate de inundaţii şi pentru decolmatarea căilor de acces, iar în judeţul Tulcea, o autocisternă a UM 02044 a transportat motorina necesară utilajelor care supraînalţă digul din localitatea Grindu.

        Până la această dată, peste 2.600 de militari au intervenit, cu 247 de mijloace tehnice, în localităţile afectate de inundaţii.

       Situaţiile de urgenţă sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General şi al unităţilor militare din subordine, aflate în zonele inundate sau ameninţate de inundaţii.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii