Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar roman ranit in Afganistan

ro

07 Apr, 2010 18:51 1280 Marime text

 Nr. 76
 7 aprilie 2010                                       

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Plutonierul Bida Ionel Eugen, din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT) nr. 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit miercuri, 7 aprilie, în jurul orei 09.00 (ora României).

Subofiţerul făcea parte dintr-o echipă mixtă româno-afgană care a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul.

În urma incidentului, plutonierul Bida Ionel Eugen a fost rănit la membrul inferior drept. Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Starea militarului este stabilă.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit.

x x x

Echipa OMLT, care şi-a început misiunea în luna ianuarie a.c., are ca principală misiune consilierea în domeniile stat major şi administraţie a militarilor dintr-un batalion de infanterie al Armatei Naţionale Afgane, din provincia Zabul.

Biroul de presă
Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii