Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M.Ap.N. O noua misiune a aeronavelor militare romanesti catre Libia si Malta

ro

27 Feb, 2011 22:51 1227 Marime text
Aeronava militară C-27 J SPARTAN se întoarce astăzi în Malta, în a doua misiune, unde rămâne în aşteptare, pentru a putea acţiona de urgenţă, potrivit necesarului de zboruri stabilit de M.Ap.N. şi M.A.E. Aeronava a decolat, la ora 14.35, de la Flotila 90 Transport Aerian cu destinaţia Aeroportul din La Valetta.

Prima misiune a acestei aeronave s-a încheiat cu succes în această dimineaţă, când a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, la ora 03.15, evacuând din Libia 24 de cetăţeni români, 3 cehi, 2 greci şi 2 bulgari.

În după amiaza zilei de sâmbătă, aeronava C-130 HERCULES, care se afla în aşteptare în Malta, va decola către Aeroportul din Tripoli (Libia), de unde va evacua un grup de aproximativ 50 de cetăţeni români.

Misiunea desfăşurată în aceste zile de Forţele Aeriene ale Armatei României este prima operaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial. Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, urmăreşte cu atenţie situaţia şi a ordonat celulei de criză din minister să ia toate măsurile necesare astfel încât să poată fi evacuaţi în siguranţă toţi cetăţenii români care solicită acest lucru autorităţilor competente.

Ministerul Apărării Naţionale va informa cu promptitudine opinia publică în ceea ce priveşte zborurile aeronavelor militare de transport care acţionează în cadrul acestei operaţiuni.

Miercuri, 23 februarie, Guvernul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea unor măsuri speciale, ca urmare a stării de criză şi urgenţă umanitară din Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii