Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M.Ap.N Accident aviatic la Campia Turzii

ro

01 Nov, 2010 23:51 1600 Marime text

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae Chiriţă şi căpitan-comandorului Sorin-Traian Avram, în accidentul aviatic care a avut loc luni, 1 noiembrie, la Câmpia Turzii, şi sunt alături de familiile îndoliate ale celor doi piloţi.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice, comisie condusă de generalul de flotilă aeriană Ştefan Dănilă. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale.

Prin ordin al ministrului apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, marţi, 2 noiembrie, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, se vor desfăşura ceremonii militare şi religioase în semn de recunoştinţă şi deplin respect pentru căpitan-comandorul Laurenţiu Chiriţă şi căpitan-comandorul Sorin Avram, care şi-au pierdut viaţa în timpul executării unei misiuni în judeţul Cluj.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii