Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevedere Mihai Stanisoara – Jaap de Hoop Scheffer, la Ministerul Apararii Nationale

ro

24 Apr, 2009 19:51 780 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021-319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr. 133                                    

24 aprilie 2009                                                
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Întrevedere Mihai Stănişoară – Jaap de Hoop Scheffer, la Ministerul Apărării Naţionale

Ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, s-a întâlnit astăzi, 24 aprilie, la sediul M.Ap.N., cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, în cadrul vizitei de două zile pe care acesta o efectuează în România.

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi demnitari s-au aflat rezultatele recentului Summit aniversar NATO de la Strasbourg – Kehl, iniţiativa Alianţei Nord Atlantice privind apărarea antirachetă, evaluarea misiunii ISAF din Afganistan, aflată sub comanda NATO, precum şi alte subiecte de interes comun.

Ministrul român al apărării a apreciat în mod deosebit stilul de conducere echilibrat şi constructiv exercitat de Jaap de Hoop Scheffer, în calitate de Secretar General, într-o perioadă de profunde transformări ale NATO şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat României.

„Mandatul dumneavoastră la conducerea organizaţiei a început în anul primirii României în Alianţa Nord Atlantică ca stat membru cu drepturi depline. Ne-aţi fost permanent alături pe tot acest parcurs, din 2004 până astăzi, şi nu vom uita contribuţia dumneavoastră esenţială la promovarea iniţiativelor României în cadrul NATO, precum şi la organizarea şi succesul Summit-ului de la Bucureşti”, a declarat ministrul Mihai Stănişoară, în timpul întâlnirii.

La rândul său, Jaap de Hoop Scheffer a transmis condoleanţe familiilor celor 11 militari care şi-au pierdut viaţa în Afganistan şi a evidenţiat performanţele deosebite ale militarilor români în teatrele de operaţii unde acţionează, mulţumind ţării noastre pentru contribuţia semnificativă la misiunile asumate de Alianţă în Afganistan şi Balcanii de Vest.

„I-am vizitat personal pe militarii români la Zabul. Ştiu cât de importantă este contribuţia Armatei României în Afganistan, nu doar la lupta împotriva terorismului, ci şi la procesul de reconstrucţie a acestei ţări. Performanţele militarilor români sunt cunoscute şi apreciate la nivelul conducerii NATO şi vreau să transmit sincerele mele mulţumiri pentru eforturile lor”, a declarat Secretarul General al NATO.

Jaap de Hoop Scheffer vizitează România pentru ultima dată în calitate de Secretar General al NATO,  urmând să-şi încheie mandatul la 31 iulie 2009.

  Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii