Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnire a ministrului Mihai Stanisoara cu generalul Kundi Paihama, ministrul apararii din Angola

ro

13 Apr, 2009 19:34 842 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021-319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr.  119                                             

13 aprilie 2009                                                       Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Întâlnire a ministrului Mihai Stănişoară cu generalul Kundi Paihama, ministrul apărării din Republica Angola

Ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, s-a întâlnit luni, 13 aprilie, la sediul MApN, cu omologul său din Republica Angola, generalul Kundi Paihama, care efectuează o vizită oficială în România.

Pe agenda discuţiilor celor doi miniştri s-au aflat evoluţiile mediului internaţional de securitate, cu accent pe situaţia de pe continentul african şi strategiile UE şi ONU, şi participarea României cu observatori la misiunile ONU din Africa. În timpul convorbirilor dintre Mihai Stănişoară şi generalul Kundi Paihama au fost abordate, de asemenea, teme ale relaţiilor militare bilaterale, precum analiza posibilităţilor de întărire a cooperării dintre cele două armate şi realizarea cadrului legislativ necesar colaborării româno-angoleze.

După întâlnirea de la sediul MApN, delegaţia militară angoleză a vizitat Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Colegiul de Management al Crizelor şi Operaţii Multinaţionale din cadrul UNAp. În programul oaspetelui mai figurează şi convorbiri oficiale la Ministerul Afacerilor Externe, la Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor şi la Palatul Cotroceni.

Delegaţia militară din Republica Angola va vizita şi Academia Forţelor Aeriene şi Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare din Braşov şi va asista la un exerciţiu demonstrativ specific al militarilor din Batalionul 2 Vânători de Munte Predeal.

  Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii