Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Histria 15 - activități practice de instruire în teren, în poligoanele de instrucție Vărsătura și Babadag

ro

16 Sep, 2015 17:27 1393 Marime text
Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, va participa joi, 17 septembrie, începând cu ora 15.30, în poligonul Vărsătura, judeţul Brăila unde va putea urmări activitățile practice de instruire în teren ale militarilor Brigăzii 10 Geniu pentru asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apă.

De la ora 17.30, în poligonul Babadag, judeţul Tulcea, militarii Brigăzii 9 Mecanizată vor executa un exerciţiu tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare.

HISTRIA 15, desfășurat simultan în mai mule poligoane și terenuri de instrucție din țară, este un exercițiu combinat de comandament și cu grupe în teren.
Exercițiul din poligonul de instrucție Vărsătura este executat de către structurile Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”.

În desfășurarea activităților sunt implicați peste 600 de militari și 150 de mijloace tehnice aparținând Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, structurilor din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Navale precum și altor structuri din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

În programul activităților desfășurate în poligonul Vărsătura, sunt incluse: amenajarea și deservirea unor puncte de trecere peste fluviul Dunărea folosind mijloacele tehnice din dotare, trecerea pe pod de pontoane, precum și acțiunea militarilor  din structurile specializate pentru înlăturarea potențialelor pericole stabilite prin scenariul exercițiului.

În poligonul Babadag, alături de militari și tehnică din Brigada 9 Mecanizată „Mărășesti” vor acționa subunități și elemente de sprijin din Brigada 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul”, Brigada de Informații Militare „Mareșal Alexandru Averescu”, Baza 86 Aeriană și Inspectoratul Județean de Jandarmi Tulcea.
          
***
În perioada 7-18 septembrie, aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul inter-instituţional, HISTRIA 15.

Exerciţiul, condus de Ministerul Apărării Naţionale, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere şi execuţie la nivel naţional pentru planificarea şi executarea unei game diversificate de misiuni. HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord.
           
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii