Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercitiu de desalinizare a apei

ro

21 Aug, 2009 22:00 822 Marime text

                                                                    
 
Nr. 291     
21 august 2009     
                 Persoană de contact: Cpt. Marius Muscalu, tel. 0241/608.352
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Exerciţiu de desalinizare a apei

Militari din compunerea Detaşamentului de Purificare a Apei din compunerea Batalionului 3 Geniu, Buzău, împreună cu militari americani din Plutonul Purificare a Apei din Compania 240 “Quartermaster” au participat la un exerciţiu de desalinizare a apei desfăşurat în poligonul Capu -  Midia, în perioada 25 iulie – 21 august 2009.
Pentru instruirea celor două subunităţi s-au folosit  trei instalaţii de purificare a apei şi un echipament de depozitare şi transport al apei: ROWPU 3K și ROWPU 600 GPH (Reverse Osmosis Water Purification Unit); LWPU 125 (Light Weight Purification Unit) şi  Semi Trailer Mounted Fabric Tank.
Cantitatea de apă desalinizată din Marea Neagră pe timpul exerciţiului a fost transportată cu autocisterne la Poligonul de la Babadag, unde a fost folosită de către militarii români și americani participanţi la exerciţiul „Joint Task Force – East Rotation 09”.
Cinci militari români au fost medaliaţi de către comandantul „7th  Civil Support Command” al USAREUR, general de brigadă Jimmy WELLS, ca o recunoaștere a profesionalismului dovedit pe timpul participării la exerciţiu. 

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii