Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul national de selectie pentru cea de-a saptea editie a „Taberei de vara pentru cercetasi”

ro

30 Apr, 2010 15:41 1137 Marime text

 Nr. 103                                      
 28 aprilie 2010                              
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, lansează, pe pagina proprie de internet - www.mapn.ro/tabara - concursul naţional de selecţie pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la cea de-a şaptea ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi”. În acest an tabăra se va desfăşura, în perioada 01-08 august, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi cu Asociaţia Euro-Atlantică „Manfred Wörner”.
Concursul de selecţie a participanţilor la tabără se desfăşoară în perioada 28 aprilie - 10 iunie 2010. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-urile www.mapn.ro şi www.nato.int, acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, cariera militară. Sarcina echipelor, formate din câte doi elevi, constă în a răspunde la cele 22 de întrebări şi transmiterea răspunsurilor până la data de 10 iunie 2010, ora 24.00
În perioada 11-20 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele înscrise, primele 18 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.
Desfăşurându-se sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra îşi propune să dezvolte şi să valorifice calităţile fizice şi morale ale tinerilor participanţi, spiritul de competiţie şi de echipă.
Programul taberei va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice.
Detalii cu privire la activităţi pot fi obţinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara. Persoană de contact: colonel Liviu Dragoman
Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii