Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MApN Întâlnire bilaterală cu ministrul apărării din Grecia

ro

08 Oct, 2015 18:02 1134 Marime text
În marja reuniunii miniştrilor apărării din ţările membre NATO, ministrul Mircea Duşa a avut o întâlnire bilaterală cu Panos Kammenos, ministrul apărării al Republicii Elene, joi, 8 octombrie, la Bruxelles.
Întrevederea celor doi miniştri s-a axat pe identificarea poziţiilor comune racordate la noua conjunctură strategică din vecinătatea estică şi sudică a celor două organizaţii din care România şi Grecia fac parte, Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.
Astfel, ministrul Mircea Duşa s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte deschiderea unor noi oportunităţi pentru dezvoltarea cooperării la nivelul celor trei categorii de forţe armate, prin instruire în comun şi antrenarea personalului în cadrul exerciţiilor.
Totodată, pe timpul discuţiilor a fost manifestat interesul reciproc în continuarea cooperării la nivelul Academiilor Navale, prin efectuarea schimbului de instructori şi studenţi din cele două ţări, executarea de stagii ambarcate ale cadeţilor şi tinerilor ofiţeri de marină la bordul navelor, precum şi coordonarea planurilor şi programelor de învăţământ între cele două instituţii.
În ceea ce priveşte cooperarea în cadrul Procesului Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), ministrul Duşa a susţinut că „România va continua să urmărească obiectivele avute pe timpul deţinerii preşedinţiei iniţiativei în perioada iulie 2013 - iulie 2015, printre care atragerea de noi membri cu drepturi depline în cadrul iniţiativei regionale şi creşterea vizibilităţii acesteia ca un model de cooperare regională de succes”.
În încheiere, ministrul Duşa a mulţumit omologului elen pentru contribuţia cu personal la comandamentele NATO din România, ca o manifestare concretă a spiritului solidarităţii aliate.
 
 
  Biroul de Presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii