Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă M.Ap.N. Ministrul apărării naţionale l-a primit pe ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti

ro

24 Sep, 2015 10:26 826 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, l-a primit astăzi, 24 septembrie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marcin Wilczek.
Cei doi oficiali au avut pe agenda întâlnirii subiecte referitoare la provocările mediului global de securitate şi la implementarea Planului de Acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei Nord-Atlantice.
„Constituirea, în ţara noastră, a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est şi activarea Unităţilor de integrare a forţelor NATO, atât în România cât şi în Polonia, alături de cele din Bulgaria, Estonia, Letonia şi Lituania, au transmis un semnal puternic de reasigurare şi de solidaritate aliată, în actualul context  internaţional complex”, a apreciat ministrul apărării naţionale, care a mulţumit ambasadorului polon pentru participarea militarilor din ţara sa la cele două structuri NATO de la Bucureşti.
„Parteneriatul Strategic dintre România şi Polonia asigură cadrul optim de manifestare a relaţiilor excelente dintre armatele noastre furnizând, în acelaşi timp, baza pentru derularea unor astfel de proiecte comune”, a spus ministrul Duşa. De asemenea, ministrul apărării naţionale a apreciat că documentul poate juca un rol important în creşterea capacităţii celor două ţări de a proiecta o viziune integrată la nivel regional, aliat şi european.
„Având în vedere percepţia similară a României şi Poloniei vizavi de riscurile la adresa securităţii şi de modalităţile de contracarare ale acestora ne-am propus să avem o contribuţie esenţială în proiectarea obiectivelor de adaptare ale NATO ce vor fi aprobate la Summit-ul Alianţei de la Varşovia, din anul 2016 ”, a concluzionat ministrul Mircea Duşa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii