Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa M.Ap.N. Aniversarea Batalionului 495 Infanterie

ro

04 Dec, 2015 16:39 1269 Marime text
Aniversarea Batalionului 495 Infanterie “Căpitan Ştefan Soverth”
 
            Ceremonia dedicată sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţarea Batalionului 495 Infanterie “Ştefan Soverth” din Clinceni a avut loc vineri, 4 decembrie, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc.

          În discursul său, ministrul Apărării le-a mulţumit militarilor din cadrul batalionului pentru dedicaţia cu care îşi fac datoria, pentru lungile perioade petrecute în unitate sau în misiuni, departe de cei dragi dar şi pentru liniştea pe care, alături de ceilalţi militari, o asigură românilor. “Vocea României este mai puternică la masa organizaţiilor internaţionale din care facem parte şi datorită dumneavoastră, a celor care sunteţi astăzi aici, precum şi a celor peste 40 de mii de militari care au acţionat, în ultimii 20 de ani, în Irak, Afganistan, Balcanii de Vest ori în alte teatre de operaţii,” a declarat Mihnea Motoc.

          La sfârşitul ceremoniei, ministrul apărării naţionale a urat succes militarilor care încadrează compania ce va fi dislocată în Afganistan, în prima parte a  anului viitor, în compunerea Batalionului 2 Infanterie, în cadrul Operaţiei Resolute Support.
 
* * *
          Batalionul 495 Infanterie “Ştefan Şoverth” a fost înfiinţat la 30 noiembrie 1990, iar în anul 1996 a primit, prin decret prezidenţial, Drapelul de luptă şi denumirea „Căpitan Ştefan Soverth”, după numele celui care a înfiinţat prima şcoală de paraşutişti militari.

          Drapelul de luptă al unităţii a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război pentru militari şi cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Ofiţer, cu însemn de război pentru militari.

          Batalionul a executat cu succes misiuni de luptă în Irak şi Afganistan şi a participat la numeroase exerciţii militare naţionale şi internaţionale, majoritatea militarilor fiind brevetaţi ca paraşutişti militari şi scafandri de luptă, cu specializări în instrucţie alpină, supravieţuire, pregătire sanitară, cercetare şi geniu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii