Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia repatrierii echipei OMLT din Afganistan - 29.04.2009

ro

29 Apr, 2009 20:17 986 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021-319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

 Nr.  139                                   

29 aprilie 2009                       
Persoană de contact: Lt.col. Cristian TEGLAŞ, tel.:0722 438 221

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Ceremonia repatrierii echipei OMLT din Afganistan

Ceremonia repatrierii din Afganistan a Echipei Operaţionale de Consiliere şi Legătură (OMLT), constituită din militari din Brigada 81 Mecanizată, se va desfăşura joi, 30 aprilie, începând cu ora 10.30, la sediul unităţii din Bistriţa.
Militarii români au preluat oficial responsabilităţile de instruire a structurii de garnizoană a armatei afgane din Qalat de la partenerul american, în data de 1 noiembrie 2008, executând timp de 6 luni activităţi de consiliere în toate domeniile funcţionale ale acestei structuri, combinate cu o serie de misiuni de patrulare, umanitare şi medicale în localităţile din provincia Zabul.
Cu acest prilej, la Brigada 81 Mecanizată se va organiza Ziua Porţilor Deschise, la care sunt invitaţi să participe tinerii interesaţi de cariera militară, cetăţeni ai municipiului, personalităţi ale vieţii politice şi militare, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război.
          Invitaţii vor putea vizita expoziţia de armament şi tehnică din dotarea unităţii şi vor avea oportunitatea să participe la ceremonia militară organizată cu prilejul repatrierii militarilor bistriţeni.
Misiunile militarilor bistriţeni au fost preluate, începând cu luna aprilie, de echipa OMLT formată din militari din cadrul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă din Focşani.

Jurnaliştii interesaţi de eveniment vor fi aşteptaţi, joi 30 aprilie, începând cu ora 10.30 la sediul unităţii din str. Grănicerilor, nr. 1, Bistriţa.

  Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii