Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia publica dedicata Zilei Imnului National

ro

29 Jul, 2010 17:01 915 Marime text

Nr. 203
29 iulie 2010                                                        
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

   Joi, 29 iulie, în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, a avut loc ceremonia publică dedicată Zilei Imnului Naţional.  Programul evenimentului, organizat de Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, Prefectura şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, a cuprins intonarea Imnului Naţional al României, oficierea unui ceremonial religios, precum şi un spectacol susţinut de Muzicile militare reunite ale Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, solişti ai Ansamblului Artistic “Doina” al Armatei  şi ai Ansamblului Artistic “Ciocârlia” al Casei de Cultură a M.A.I.
Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare Viorel Oancea a prezentat mesajul ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea, în care se arată că „astăzi, militarii noştri rostesc cu mândrie, la toate evenimentele, versurile Imnului Naţional şi se bucură de fiecare dată când, în acordurile sale, se înalţă Drapelul românesc la exerciţiile multinaţionale, la întrecerile sportive şi la manifestările culturale. „Deşteaptă-te române” este imnul intonat cu sfinţenie la ceremoniile eroilor militari căzuţi la datorie în teatrele de operaţii”
Ministrul apărării naţionale a subliniat în mesajul său că “Deşteaptă-te, române! a fost, este şi va fi simbolul românismului şi al României. Imnul nostru va vorbi, de fiecare dată, despre credinţa creştină, despre originea latină şi despre rădăcinile noastre daco-romane. Sunt valori cu care ne mândrim şi pe care le ţinem mereu aproape de inima noastră, aşa cum ţinem şi Imnul Naţional”.
La eveniment au participat prefectul Capitalei, domnul Mihai Cristian Atănăsoaei, reprezentanţi ai unor instituţii civile şi militare, ataşaţi militari străini acreditaţi în România, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.
În toate garnizoanele din ţară, la solicitarea şi cu sprijinul administraţiei publice locale, detaşamente de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat, alături de cetăţeni, la ceremoniile publice de sărbătorire a Zilei Imnului Naţional.
 
Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii