Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoevaluările activităţii Forţelor Navale şi Aeriene din anul 2015

ro

18 Feb, 2016 09:50 1272 Marime text
          Autoevaluările activităţii Forţelor Navale şi Aeriene din anul 2015 au avut loc miercuri, 17 februarie, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc, a consilierului de stat din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Constantin Dudu Ionescu, a şefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, la sediul statelor majore ale celor două categorii de forţe.
          Şefii celor două state majore au prezentat modul de îndeplinire a obiectivelor în anul precedent, precum şi priorităţile pentru 2016.
          Şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, a precizat că Forţele Navale Române dispun de personal şi de capabilităţi pentru a-şi îndeplini misiunile stabilite şi angajamentele asumate de ţara noastră în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională, menţionând, totodată, că marinarii militari vor participa, în continuare, la grupările navale permanente ale NATO, precum şi la exerciţii cu partenerii, în Marea Neagră.
          La rândul său, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Laurian Anastasof, a arătat că obiectivele stabilite pentru anul 2015 au fost îndeplinite, această categorie de forţe având capacitatea de a conduce acţiuni specifice de apărare a integrităţii spaţiului aerian naţional, concomitent cu procesul de dezvoltare şi consolidare a capacităţii operaţionale a marilor unităţi şi unităţi din subordine.
          Ministrul Mihnea Motoc a apreciat activitatea deosebită a militarilor din cele două categorii de forţe şi a subliniat că şi în 2016 vor continua, într-un ritm alert, exerciţiile împreună cu militarii din ţările partenere şi aliate.
          Ministrul apărării naţionale a mai subliniat că starea actuală a dotării forţelor navale impune continuarea programelor de modernizare a platformelor de luptă existente şi iniţierea unor noi programe de înzestrare, lucru posibil în condiţiile bugetare actuale şi de perspectivă.
          Referitor la forţele aeriene, Mihnea Motoc a făcut referire la respectarea tuturor termenelor pentru integrarea şi asimilarea capabilităţii“Avion multirol F-16 Fighting Falcon”, inclusiv a infrastructurii care se află în execuţie în Baza 86 Aeriană de la Feteşti.
           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii