Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunari comemorative in toate unitatile militare in memoria celor 12 militari decedati in accidentul aviatic de la Tuzla

ro

07 Jul, 2010 14:38 1515 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Prin ordin al ministrului apărării naţionale, miercuri, 7 iulie, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, au fost organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de respect şi preţuire pentru militarii decedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla.

La ceremonia de comemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale au participat ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei.

După intonarea Imnului naţional al României, s-a dat citire Ordinului ministrului apărării naţionale privind desfăşurarea unor activităţi în memoria personalului militar căzut la datorie în misiuni în străinătate, în teatrele de operaţii, în acţiuni de luptă sau în atentate teroriste, precum şi în misiuni desfăşurate pe teritoriul naţional.

În cadrul ceremoniei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor doisprezece camarazi care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aeriană de la Tuzla şi s-a oficiat serviciul religios.

Tot miercuri, 7 iulie, în toate capelele de unitate şi în bisericile militare sau de garnizoană s-au desfăşurat slujbe de pomenire a celor 12 militari din Forţele Aeriene şi Forţele Navale, care şi-au pierdut viaţa pe aerodromul din Tuzla.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii