Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei vieți vor fi salvate în urma unei misiuni aeromedicale a piloților M.A.I.

ro

13 Apr, 2014 19:00 1139 Marime text
La solicitarea Agenției Naționale de Transplant, viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel OPREA, ministrul afacerilor interne, a aprobat desfășurarea în această zi a unei misiuni aeromedicale cu un elicopter de tip MI-17.
 
Aeronava Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, s-a deplasat pe ruta București – Iași, pentru transportul unei echipe medicale formată din doi medici specialiști, care a realizat în această dupa-amiaza o interventie de prelevare de organe, la Spitalul Județean din Iași.
 
Medicii au prelevat la Iași un ficat și doi rinichi. Imediat după intervenția de prelevare, echipa medicală a revenit în București la ora 15.25, aterizând la baza aeriană a Ministerului Afacerilor Interne. Două dintre organele prelevate vor fi transportate la Institul Fundeni din Capitală (un ficat și un rinichi), în timp ce un rinichi a rămas la Iași pentru salvarea unei alte persoane.
 
Misiunile aeromedicale de acest tip sunt coordonate de către Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat Raed Arafat.
 
***
 
Sâptâmâna trecută, alte 62 de persoane au fost salvate în urma misiunilor aeromedicale desfășurate de piloții ministerului afacerilor interne în cooperare cu echipele medicale SMURD.
 
Cu un total de 93 ore de zbor executate, piloții ministerului afacerilor interne au executat misiuni de prim ajutor şi transport  medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate, misiunile desfășurîndu-se prin prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D., din  Bucureşti, Arad, Târgu Mureş, Craiova, Iași şi    Constanţa.
 
De asemenea, Avionul Piper PA-42 CHEYENNE III a executat mai multe misiuni de salvare, cu ajutorul căruia au fost transportate în siguranță și salvate încă 9 persoane.
 
Informații de background
Activitatea aeriană S.M.U.R.D. este destinată salvării pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă.
S.M.U.R.D. foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 şi un avion de tip PIPER PA-42 CHEYENNE III, aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii