Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi

ro

03 Dec, 2013 12:16 852 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


BULETIN INFORMATIV
Nr. 420 din 3 decembrie 2013


În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.


Proiectul de act normativ asigură transpunerea într-un cadru legal a prevederilor stipulate de Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, privind protecţia specială de care poate beneficia un poliţist în activitate.


Scopul proiectului este acela de a asigura o protecţie suplimentară poliţiştilor şi familiilor acestora, în cazul decesului poliţistului sau al încadrării sale într-unul din gradele de invaliditate prevăzute de legislaţia românească.


Potrivit proiectului supus dezbaterii publice, se creează astfel posibilitatea menţinerii în activitate, la cerere, a poliţistului încadrat în gradul III de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia într-un accident de muncă, pe alte funcţii unde îşi poate valorifica experienţa profesională.


De asemenea, actul normativ vizează şi realizarea tuturor premiselor pentru angajarea în funcţii de poliţist sau personal contractual, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, la cerere, a copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii sale în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Aceste măsuri de protecţie sunt aplicabile şi soţului, respectiv soţiei poliţistului.


Angajarea, în acest caz, se va face cu respectarea cerinţelor legale pentru postul respectiv, cu precădere a cerinţelor generale pentru dobândirea calităţii de poliţist sau a celor de studii.


Totodată, conform proiectului ordinului ministrului afacerilor interne, copii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acestuia într-un accident de muncă, vor putea fi înmatriculaţi / transferaţi în instituţiile de învăţământ ale M.A.I., conform reglementărilor legale în vigoare.


Textul documentului este afişat şi poate fi consultat pe pagina de Internet a instituţiei noastre: www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1A, sector 1, Bucureşti.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro , în termen de 10 zile.


DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii