Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI/ Participarea vicepremierului Gabriel Oprea la depunerea Juramantului Militar de catre studentii anului I ai Academiei de Politie

ro

24 Sep, 2015 13:51 1106 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat joi, 24 septembrie a.c., la ceremonia organizată cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea i-a felicitat pe cei mai tineri studenți ai Academiei de Poliție și le-a urat succes în cariera aleasă.

Redăm, în continuare, mesajul adresat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, la această ceremonie:

”Depunerea Jurământului Militar este dovada incontestabilă a maturității, a responsabilității și a hotărârii de a vă începe cariera într-un domeniu pe cât de dificil, pe atât de plin de satisfacții pentru fiecare dintre cei care aleg acest drum, cu credință și patriotism. Ați arătat că sunteți parte a elitei tinerilor din România și că aveți caractere puternice, specifice celor care urmează o carieră în sistemul de securitate națională. 

Faptul că Academia de Poliție atrage în fiecare an tineri bine instruiți este semnalul interesului tinerei generații pentru lege și securitate, fundamentat pe o educație sănătoasă.

Patriotismul, credința, loialitatea, integritatea sunt valori insuflate de familie şi transformate într-un mod de viață, într-o carieră pe care astăzi v-o asumați pe deplin, prin depunerea Jurământului Militar.

Doresc să le mulțumesc părinților care v-au educat și care v-au dat șansa de a deveni oameni serioși, pe care România şi românii se pot baza.  

Securitatea națională este un domeniu în continuă schimbare și care presupune răspunsuri prompte la probleme reale ale societății. De aceea în calitate de vicepremier şi om politic am susţinut şi voi susţine orice demers care are ca scop întărirea acestui domeniu, fie că vorbim de dotări logistice, cadru legal sau beneficii financiare.  

Securitatea națională nu este un domeniu al celor care caută un serviciu uşor la stat, ci al celor care, jurând credință României, își pun în pericol viața pentru țară și români.

Avem printre studenții anului I, trei copii ai unor astfel de eroi ai Ministerului Afacerilor Interne, colegi ai noștri care și-au pierdut viața în misiune. Mă refer la studenții Cristina Bărbuia, Andrei Plăcintă și Dan Călin. Pe aceşti tineri îi felicit în mod special pentru că au ales acest drum în viaţă, o alegere care face cinste memoriei părinților lor.

Sunt copii buni, caractere tari, care au trecut peste durerea pierderii unui părinte și le continuă misiunea vremelnic întreruptă.

Înscrierea acestor copii de eroi la Academia de Poliție este o mărturie a solidarității și a spiritului viu de camaraderie ce caracterizează Ministerul Afacerilor Interne, dar și a faptului că în structurile sistemului de ordine publică și securitate națională noi nu lăsăm pe nimeni în urmă.”

Anul acesta, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au depus Jurământul Militar 535 de studenți ai anului I.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii