Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI/ Intrevederea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, cu Directorul FBI, domnul James B. Comey 3 Martie 2015

ro

03 Mar, 2015 17:43 1016 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut marți, 03 martie a.c., o întâlnire cu Directorul FBI, domnul James B. Comey, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul întâlnirii, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că la nivelul Guvernului României există o preocupare constantă pentru gestionarea provocărilor asimetrice actuale la nivel național, sens în care a fost înființat Grupul Interministerial Strategic, aflat în coordonarea sa directă.
Din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne, palierul cooperării operative este unul foarte dezvoltat, în special în domeniul combaterii criminalității organizate, care privește destructurarea rețelelor infracționale care comit delicte în sfera criminalității informatice.

În acest sens, vicepremierul Gabriel Oprea a menționat colaborarea foarte bună dintre ofițerii români și agenții FBI prin intermediul task-force-ului operațional din cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Poliției Române și a mulțumit oficialului american pentru sprijinul acordat de către FBI pregătirii și perfecționării polițiștilor români în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia și Budapesta.

La întâlnirea oficială de la Ministerul Afacerilor Interne au mai participat domnul Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA la București, secretarul de stat Ilie Botoș, chestor principal Gheorghe Nicolae, șeful Departamentului de Informații și Protecție Internă, chestor general Petre Tobă, inspectorul general al Poliției Române, chestor general Ioan Buda, inspectorul general al Poliției de Frontieră, și general maior Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române.

După întâlnirea de la Ministerul Afacerilor Interne, Directorul FBI, domnul James B. Comey, a vizitat sediul task-force-ului FBI-DCCO care funcționează din anul 2006 în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În cadrul acestei unități operaționale are loc schimbul de informații dintre ofițerii de poliție români și agenții FBI în cazurile comune care privesc investigarea unor activități de criminalitate informatică, identificarea victimelor și obținerea de la acestea în timp real a plângerilor, precum și schimbul de documente probatorii în astfel de cazuri. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii