Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI - Comunicat de presă analiza de etapă la MAI

ro

11 Apr, 2016 18:42 1458 Marime text
Analiza de etapă la MAI – în primul trimestru al anului 2016 se menține un nivel de siguranță ridicat. 

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus o ședință de analiză a îndeplinirii obiectivelor asumate de MAI pentru primul trimestru al anului 2016, la aceasta participând întreaga conducere a ministerului și șefii structurilor operative.

În ceea ce privește creșterea siguranței cetățeanului, obiectivul principal al MAI, analiza primelor trei luni ale anului 2016 a evidențiat menținerea trendului descrescător al infracțiunilor sesizate (scădere cu 3% față de perioada similară a anului trecut), în planul ordinii publice fiind înregistrate cu 8% mai puține infracțiuni stradale.

Colateral măsurilor de ordine publică și raportat la noile riscuri și amenințări din regiune privind gestionarea fenomenului migrației ilegale, ministrul afacerilor interne a cerut Jandarmeriei Române să acționeze împreună cu Poliția de Frontieră Română, în mod integrat, pentru creșterea nivelului de siguranță la frontierele cu Republica Serbia, Republica Bulgaria și Republica Moldova. Aceste acțiuni vor fi completate de măsurile operative decise a fi luate în comun cu respectivele state în urma întâlnirilor bilaterale pe care ministrul Petre Tobă le-a avut în ultima perioadă cu omologii săi. 

În cadrul ședinței a fost prezentat stadiul desfășurării procesului de reducere a deficitului de personal din MAI, constatându-se că pentru locurile scoase la concursurile din sursă externă există o concurență importantă, media fiind de 14 înscriși pe loc. În aceste condiții, ministrul Petre Tobă a solicitat inspectoratelor generale care organizează aceste concursuri să ia măsuri pentru buna lor desfășurare, inclusiv să prelungească perioada necesară candidaților pentru depunerea fișelor medicale, fără să afecteze etapele programate pentru desfășurarea acestor concursuri. De asemenea, s-a decis prelungirea perioadei destinate testării psihologice a candidaților.

Având în vedere obiectivul organizării în bune condiții a alegerilor locale din iunie 2016, analiza de astăzi a evidențiat că toate activitățile aflate în Calendarul electoral sunt în grafic și nu există situații deosebite. Procesul de achiziție centralizată a timbrelor, ștampilelor și autocolantelor este în grafic, iar primele instruiri cu prefecții au fost realizate. 

În cadrul ședinței au fost evaluate acțiunile în plan organizatoric și legislativ, printre acestea din urmă aflându-se proiectele de acte normative inițiate de MAI privind managementul sistemului de urgență, modificările privind structura organizatorică a MAI sau propunerile privind modificarea legii privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.

Având în vedere specificul perioadei următoare, marcată de vacanța elevilor, sărbătorile religioase ale Floriilor și Paștelui Ortodox, structurile MAI vor dispune măsuri pentru creșterea numărului de efective destinate asigurării măsurilor de ordine publică și vor intensifica controalele pe linia combaterii infracțiunilor economico-financiare, a evaziunii fiscale sau a comercializării produselor contrafăcute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii