Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Nr. 47 din 23 februarie 2016

ro

24 Feb, 2016 11:22 1112 Marime text

Astăzi, 23 februarie 2016, ministrul afacerilor interne Petre Tobă a condus o ședință de lucru în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor teritoriale de ordine publică, având ca temă prioritățile instituției pentru perioada următoare, printre care și asigurarea organizării în deplină legalitate a alegerilor pentru autoritățile publice locale din anul 2016.
 
Ministrul Petre Tobă a reamintit că au fost publicate în Monitorul Oficial cele șase hotărâri de guvern cu privire la desfășurarea alegerilor, astfel încât autoritățile implicate au suficient timp la dispoziție pentru a lua toate măsurile necesare organizării în condiții cât mai bune a scrutinului din luna iunie.
 
Vreau să subliniez încă de la început că rolul prefecților în organizarea alegerilor este unul extrem de important, având în vedere că prefectul deține și calitatea de președinte al comisiilor tehnice județene, respectiv a Municipiului București.”, a afirmat ministrul afacerilor interne.
De asemenea, a solicitat tuturor prefecților și factorilor implicați în procesul electoral să respecte cu strictețe termenele prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 52/2016 pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016 și să identifice toate problemele care pot apărea în vederea găsirii din timp a resurselor și a soluțiilor de rezolvare a acestora: ”Am rugămintea să vă faceți fiecare analizele necesare, plecând și de la experiența alegerilor din anii anteriori, de la lecțiile pe care le-am învățat cu toții și, din perspectiva noilor prevederi adoptate, să identificăm toate riscurile și vulnerabilitățile, astfel încât să fim pregătiți să prevenim și să gestionăm corespunzător orice eveniment.”
Pentru prevenirea oricăror ilegalități și asigurarea unui proces electoral corect, legal și transparent, ministrul Petre Tobă a cerut pregătirea unei campanii de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la respectarea legislației în domeniu.
În ceea ce privește obiectivul principal al ministerului, respectiv creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, a subliniat faptul că la nivelul întregii țări în luna ianuarie s-a menținut trendul descendent al criminalității și a cerut ca și în continuare structurile responsabile să întreprindă toate măsurile pentru realizarea acestei priorități guvernamentale.
Pentru diminuarea riscului rutier, ministrul a cerut o atenție sporită în ceea ce privește respectarea reglementărilor legale referitoare la transportul de persoane și în acest sens a dispus reluarea verificării modului de desfășurare a activităților în domeniu.
În cadrul videoconferinței, ministrul a solicitat Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Poliției Române și Inspectoratului General pentru Imigrări să intensifice măsurile din competență, să crească vigilența în zonele de frontieră externă a Uniunii Europene, inclusiv pe Marea Neagră, astfel încât să facă față oricăror provocări sau situații care ar putea să se manifeste în contextul fenomenului migraționist.
Totodată, ministrul Petre Tobă a subliniat că instituția se confruntă cu un deficit de personal și a solicitat transparență, obiectivitate și corectitudine maximă în organizarea concursurilor de trecere a agenților/subofițerilor în corpul ofițerilor, ce urmează a se derula în perioada 15-31 martie.
Pe linia modului în care sunt cheltuiți banii publici a cerut structurilor de specialitate din minister să monitorizeze lunar toate achizițiile, investițiile și să se verifice permanent oportunitatea și legalitatea acestor operațiuni. 
În finalul videoconferinței, ministrul afacerilor interne a atras atenția că toate structurile M.A.I. trebuie să contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de instituția noastră prin Programul de Guvernare și prin celelalte strategii sectoriale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii