Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Nr. 121 din 26 iunie 2015

ro

26 Jun, 2015 12:12 1117 Marime text
În contextul avertizărilor de Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații, emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, domnul Gabriel OPREA, Primul-ministru interimar, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne a dispus, încă de ieri, prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență să fie mobilizați și pregătiți pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul populației.
 
În cursul nopții trecute și în primele ore ale dimineții, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro meteorologice în mai multe localități din județele Brăila, Mureș, Constanța, Sibiu și Alba. Intervențiile au vizat în principal salvarea sau evacuarea persoanelor aflate în pericol, scoaterea apei din curțile și locuințele oamenilor și înlăturarea copacilor căzuți pe carosabil.
 
În localitatea Saraiu, județul Constanța, 5 persoane au fost evacuate preventiv și relocate în siguranță la rude, ca urmare a inundării gospodăriilor acestora. 
 
În urma alunecării de teren produse în această dimineață din cauza ploilor abundente, în localitatea Apold, județul Mureș, a fost distrusă o locuință nelocuită și au fost afectate 5 case din care au fost evacuate preventiv 18 persoane. În aceeași localitate, un drum comunal s-a surpat. La fața locului s-au deplasat prefectul și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș.
 
Primul-ministru interimar Gabriel OPREA a solicitat prefecților și șefilor structurilor teritoriale pentru situații de urgență să fie în teren, să mențină o atenție sporită și să monitorizeze permanent evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale acestor fenomene.
 
Angajații inspectoratelor pentru situații de urgență județene alături de comitetele locale pentru situații de urgență monitorizează cursurile de apă pentru a putea preveni populația în cazul producerii de inundații.
 
Rămân în faza de mobilizare grupele operative din județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureș și Alba, aflate sub avertizare de Cod portocaliu de inundații, unde se pot produce scurgeri importante pe versanți, creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile efecte de inundații locale.
 
Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația operativă din teren.
 
Din această dimineață au intrat în vigoare două avertizări de Cod Portocaliu de inundații pentru unele sectoare de râuri de pe raza județelor Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureș și Alba.

 DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii