Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ MAI 10 august 2015

ro

10 Aug, 2015 13:14 1202 Marime text
În continuarea acţiunilor de căutare a pilotului planorului dispărut joi, 6 august a.c., viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a aprobat astăzi implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forţe implicate în această misiune complexă.
 
Pe lângă judeţele Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, începând de azi dimineaţă căutările se fac şi în alte 3 judeţe: Harghita, Covasna, Bacău.
 
Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă, au la dispoziţie 218 mijloace de acţiune – vehicule, şenilate şi autospeciale de teren.
 
Componenta aeriană este asigurată de 11 aeronave, dintre care 7 elicoptere ale MAI şi MApN şi 4 avioane ale Aeroclubului României. Totodată, astăzi vor fi ridicate şi două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile.
 
În cursul serii trecute a fost realizată rotaţia pompierilor care au fost detaşaţi pentru misiunile de sâmbătă şi duminică, în locul acestora sosind alte forţe noi.
 
Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă şi zona Poiana Ţapului, Valea Sipa unde, în cursul serii trecute, a fost primită informaţia din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparţine planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat aseară până spre miezul nopţii şi au fost reluate astăzi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii