Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asanare muniţie în localitatea Crucea

ro

02 Apr, 2015 09:35 1112 Marime text
Şapte elemente de muniţie rămasă neexplodată de pe timpul conflictelor militare au fost ridicate miercuri de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pe timpul unei misiuni de asanare în satul Stupina, aparţinând localităţii Crucea.
Un cioban a găsit pe un islaz elemente de muniţie şi a anunţat organele abilitate. Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la faţa locului şi au identificat cinci cartuşe calibru 7,92 mm şi două tuburi de cartuş. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată la sediul inspectoratului, în locul special amenajat, în vederea distrugerii.
Echipa pirotehnică a desfăşurat în acest an 15 misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.
 În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, I.S.U. Constanţa reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii