Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhivele Naţionale ale României semnează un acord de cooperare în domeniul arhivistic cu Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova

ro

22 Jan, 2014 13:52 867 Marime text
În zilele de 23-24 ianuarie 2014 are loc la Iaşi o întâlnire între delegaţiile Arhivelor Naţionale ale României şi Serviciului de Stat de Arhivă din Republica Moldova.
Cu acest prilej, conducătorii celor două instituţii, domnul Ioan Drăgan şi domnul Ioan Varta, vor semna Acordul de cooperare în domeniul arhivistic între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Arhivele Naţionale, şi Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova.
Evenimentul se va desfăşura în „Sala dublei alegeri” a Muzeului Unirii din Iaşi, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a reprezentanţilor comunităţii academice din Iaşi şi Chişinău.

Acordul, iniţiat din dorinţa reciprocă de a dezvolta cooperarea în domeniul arhivistic, prevede mai multe acţiuni specifice, precum efectuarea unui schimb de experienţă în domeniul teoriei şi practicii arhivistice, realizarea în comun a unor expoziţii documentare, efectuarea schimburilor de publicaţii arhivistice - inventare, ghiduri arhivistice, cataloage, ediţii de documente etc. Acest tratat de cooperare, elaborat în concordanţă cu practicile arhivistice europene contemporane, va reglementa juridic relaţiile specifice de colaborare între cele două instituţii naţionale de arhivă şi va oferi multiple oportunităţi pentru studiul, întelegerea şi aprofundarea istoriei comune şi a patrimoniului cultural comun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii