Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Portilor Deschise la Ambasada Romaniei din Regatul Norvegiei

ro

10 May, 2010 00:23 1007 Marime text

Ambasada României la Oslo va organiza pe 10 mai 2010, la sediul său, "Ziua Porţilor Deschise" pentru comunitatea română din Norvegia. Evenimentul va fi onorat de această dată de prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu Ion Popa, mitropolit al Olteniei şi arhiepiscop al Craiovei şi a PreaSfinţitului Macarie Drăgoi, episcop ortodox al Europei de Nord, aflaţi la Oslo pentru a sărbători, duminică 9 mai, hramul bisericii române "Învierea Domnului şi Sfinţii Mucenici Ioan Românul şi Halvard Norvegianul".

În cadrul întâlnirii, Cristian Istrate, ambasadorul României în Norvegia, va face o prezentare a principalelor evenimente, acţiuni culturale şi de diplomaţie publică, precum şi a proiectelor pentru diaspora realizate de Ambasadă în ultimii 4 ani, cu accent pe aspectele sociale şi de integrare a celor nou veniţi. În context vor fi şi noi iniţiative care să fie derulate în parteneriat de către Ambasadă şi comunitate în perioada următoare.

Cu acest prilej pianista de origine română, Monica Tomescu Rhode va susţine un mic concert şi se vor acorda diplome onorifice unui număr de 29 de români din cadrul comunităţii, care au contribuit semnificativ la înfăptuirea acţiunilor organizate de Ambasadă pentru promovarea artei, culturii şi imaginii României în Regatul Norvegiei.

Participanţii vor avea posibilitatea să admire expoziţia de artă populară românească, organizată cu titlu permanent în saloanele Ambasadei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii