Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Votul continua in Europa, America de Nord si America de Sud

ro

07 Dec, 2009 02:08 770 Marime text

La ora 21.00, ora României votul în străinătate continuă în 204 din cele 294 de secţii deschise de MAE în afara ţării în ţări precum: Belgia (4 secţii), Cehia (2 secţii), Danemarca (1 secţie), Franţa (9 secţii), Germania (5 secţii), Olanda (2 secţii), Suedia (2 secţii), Croaţia (1 secţie), Nigeria (2 secţii), Tunisia (1 secţie), Irlanda (1 secţie), Marea Britanie (8 secţii), Portugalia (3 secţii), Maroc (1 secţie), Brazilia (2 secţii), Argentina (1 secţie), Canada (4 secţii), Columbia (1 secţie), SUA (28 secţii), Mexic (1 secţie).

Printre votanţii care şi-au exprimat deja dreptul de vot în aceste secţii menţionăm:

Cornelia Ştefan este alegătorul cu numărul 1000 de la Consulatul General al României la München (una dintre cele 5 secţii de votare deschise în Germania), la secţia de votare nr. 65. Aceasta are 32 de ani, este stabilită în München şi votat la ora 16.45, ora locală.

Primul votant la secţia la nr. 31 din cadrul ambasadei de la Praga este preşedintele Asociaţiei Românilor din Republica Cehă. Acesta şi-a exercitat dreptul de vot la ora 7.10, ora locală. La secţia nr. 31 au votat şi membrii corului "Doruleţ" al cadrelor didactice ale Şcolii "Lucian Blaga" din Ocna Mureş, aflat la Praga pentru participarea la Festivalul Tradiţiilor de Advent.

La secţia de votare nr. 41 de la ambasada României la Copenhaga au votat inclusiv membrii delegaţiei României la „Conferinţa privind schimbările climatice (COP15)", care începe mâine în capitala Regatului Danemarcei şi se derulează până pe 18 decembrie 2009.

Profesorul Rădulescu Mihai este cel mai în vârstă votant de la secţia de vot nr. 196 din Dallas. Membru activ al comunităţii româneşti din Texas, profesorul Rădulescu trăieşte de peste 30 de ani în Statele Unite ale Americii şi a predat limba şi literatura română, precum şi istoria românilor, la Universităţile din Chicago şi Wisconsin.

Mai multe informaţii privind desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea special dedicată acestora: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633, precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

O fotocronică a desfăşurării votului în străinătate poate fi vizualizată accesând link-ul: http://www.flickr.com/photos/maeromania/ şi în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale de pe site-ul MAE, rubrica „Fotocronică 5-7 decembrie 2009" - http://www.mae.ro/index.php?unde=fotocronica&idlnk=2&cat=4&details=41423 .

De asemenea, informaţii suplimentare referitoare la organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale în străinătate pot fi urmărite pe contul de Twitter al MAE, link: http://twitter.com/MAERomania, precum şi pe pagina de Facebook a MAE, link: http://www.facebook.es/pages/Bucharest-Romania/Ministry-of-Foreign-Affairs-Romania/151413047167.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii