Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului afacerilor externe la instituţiile europene şi la NATO (Bruxelles, 7- 8 martie 2012)

ro

07 Mar, 2012 23:06 999 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, va efectua, în perioada 7-8 martie 2012, o vizită de lucru la instituţiile europene, precum şi la sediul NATO din Bruxelles.

Pe parcursul vizitei, ministrul afacerilor externe va avea o întrevedere cu Catherine Day, Secretar General al Comisiei Europene. De asemenea, ministrul afacerilor externe va avea şi întrevederi pe linie NATO, cu Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, precum şi cu adjunctul Secretarului General, Alexander Vershbow.

Discuţiile cu oficialul european se vor axa asupra principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi a altor teme de interes prioritar pentru România: reprezentarea cetăţenilor români în instituţiile comunitare, Mecanismul de Verificare şi Cooperare, aderarea României la spaţiul Schengen etc.

Ministrul afacerilor externe va aborda în dialogul cu conducerea NATO o serie de teme de interes aflate pe agenda Summit-ului Alianţei de la Chicago (20-21 mai 2012), cum ar fi: apărarea antirachetă, politica privind parteneriatele a Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe vecinătatea NATO şi regiunea extinsă a Mării Negre. Vor mai fi discutate procesul de tranziţie din Afganistan, stadiul iniţiativei Smart Defense, lansată de Secretarul General al NATO, dar şi alte teme curente de pe agenda globală de securitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii