Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în Republica Italiană

ro

26 Mar, 2012 16:22 1175 Marime text

Comunicat de presă
 
Vizita ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în Republica Italiană

Ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu va efectua, în perioada 27-28 martie 2012, o vizită de lucru în Italia, cu prilejul căreia va avea convorbiri cu omologul italian, Giulio Terzi di Sant’ Agata şi cu ministrul pentru afaceri europene, Enzo Moavero Milanesi. Vizita la Roma se înscrie în cadrul dialogului periodic la nivel înalt cu partea italiană, în contextul unei relaţii bilaterale de Parteneriat Strategic Consolidat.

Pe agenda discuţiilor se află teme de actualitate de pe agenda bilaterală, cu accent pe dezvoltarea relaţiilor de colaborare în plan politic şi economic, şi cea europeană, respectiv perspectiva financiară, guvernanţa economică, extinderea UE, securitatea energetică.

Totodată, vor mai fi abordate dezvoltările recente din vecinătatea Uniunii, atât cea sudică, cât şi estică, precum şi aspecte legate de pregătirea Summit-ului NATO de la Chicago.

Şeful diplomaţiei române va mai avea întâlniri cu  vice-primarul Romei, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti  şi respectiv ai cultelor religioase româneşti din Italia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii