Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în Republica Polonă

ro

28 Apr, 2015 18:44 828 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua miercuri, 29 aprilie 2015, o vizită de lucru la Varşovia.
Programul vizitei include consultări cu Grzegorz Schetyna, ministrul polon al afacerilor externe, precum şi o întrevedere cu Jaromir Sokolowski, consilier prezidenţial pentru afaceri externe în cadrul Preşedinţiei Poloniei.

Principalul obiectiv al vizitei îl reprezintă consolidarea dialogului politic şi de securitate dintre România şi Polonia, în scopul dezvoltării şi diversificării Parteneriatului Strategic încheiat de cele două ţări la cel mai înalt nivel, atât pe plan bilateral, cât şi regional şi european. Pe agenda discuţiilor cu oficialii poloni vor figura aspecte ale cooperării bilaterale şi subiecte de actualitate ale agendei europene şi de securitate, între care pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, evoluţiile din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din Ucraina, sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, agenda NATO şi securitatea energetică.

Ministrul român de externe va participa, de asemenea, la o conferinţă-dezbatere organizată de Institutul Polonez de Relaţii Internaţionale pe tema dezvoltării Parteneriatului Strategic româno-polon în contextul provocărilor de securitate din vecinătatea estică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii