Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima zi a vizitei întreprinse în Irlanda de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr

ro

04 Oct, 2015 10:24 960 Marime text
Vizita în Irlanda a ministrului delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a încheiat, sâmbătă 3 octombrie, la Centrul Misionar Sf. Ioan Botezătorul, aflat sub tutela bisericii ortodoxe Înălțarea Sfintei Cruci din Dublin.
În cadrul întâlnirii cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și cu enoriașii, ministrul delegat a declarat: „Subliniez importanța pe care biserica o are în coagularea și păstrarea identității românești. Este instituția cea mai credibilă, de-a lungul istoriei a reprezentat elementul de stabilitate și echilibru care i-a ajutat întotdeauna pe români să-și găsească propria cale”.
Totodată, ținând seama de situațiile întâlnite în alte țări, ministrul delegat a încurajat creșterea importanței coagulării comunitare și rolul de centru educațional pe care biserica îl poate avea, angajându-se să sprijine demersurile legate de organizarea de cursuri de limbă română și a unei biblioteci încă de săptămâna viitoare.
Din discuțiile purtate în cadrul întâlnirii cu comunitatea românească s-a desprins necesitatea unui nou lăcaș de cult pentru românii din Dublin, cu atât mai mult cu cât membrii acesteia văd în biserică un element important al identității lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii