Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratatul de la Lisabona si rolul Romaniei in procesul de aprofundare a integrarii europene

ro

08 Dec, 2010 17:22 618 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Afaceri Europene şi Comisia pentru Afaceri Europene a Parlamentului României, în parteneriat cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, organizează vineri, 10 decembrie, conferinţa „Tratatul de la Lisabona şi rolul României în procesul de aprofundare a integrării europene".

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Iorga, începând cu ora 10.00.

Jurnaliştii interesaţi să participe la eveniment sunt rugaţi să trimită confirmarea de participare pe adresa presa@mae.ro, până joi, 9 decembrie. Persoana de contact: Daniela Voinea, tel - 021 431 1377/ 0721 710 629.

Intrarea la Palatul Parlamentului se va face pe la C1 (colţul dinspre parcul Izvor - Piaţa Constituţiei). Accesul auto e permis în limita locurilor disponibile. Jurnaliştii sunt rugaţi să aibă asupra lor un act de identitate şilegitimaţia de jurnalist.

Informaţii suplimentare

Manifestarea marchează un an de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona şi reprezintă, în acelaşi timp, încheierea unei serii de conferinţe organizate în diverse oraşe ale ţării cu privire la Tratatul de la Lisabona.

Concluziile acestei serii de manifestări vor fi prezentate în cadrul conferinţei de încheiere din 10 decembrie, a cărei agendă va reflecta inclusiv împlinirea unui an de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona.

Scopul conferinţelor a fost acela de a prezenta modificările aduse de Tratatul de la Lisabona, intrat în vigoare la 1 decembrie 2009, asupra funcţionării Uniunii Europene (UE) din punct de vedere instituţional şi politic, dar şi implicaţiile acestui tratat pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor europeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii