Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul de alertă prin SMS

ro

28 Jan, 2014 17:43 852 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular,  a dezvoltat, începând cu 29 octombrie 2012, în parteneriat, cu companiile Orange România S.A,  Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., RCS&RDS S.A. şi Vodafone Romania S.A. un  serviciu de alertă, oferind posibilitatea cetăţenilor români care călătoresc în străinătate, în zone cu risc, să primească, prin SMS, informaţii referitoare la datele de contact ale misiunilor diplomatice ale României din statul în care se află.
Principalul avantaj al proiectului, ca segment important pe linia asistenţei consulare acordată de către MAE cetăţenilor români care călătoresc în străinătate, este reprezentat de faptul că, prin activarea unui mesaj scris către cetăţenii români care călătoresc în zonele menţionate, se oferă oportunitatea transmiterii unor informaţii utile, în timp real, care să le vină în sprijin.
Pe aceeaşi linie, se înscrie demersul MAE, în cadrul unei campanii de conştientizare a opiniei publice în ceea ce priveşte necesitatea respectării condiţiilor de şedere legală în Japonia, din 16 ianuarie 2014, prin care cetăţenii români primesc pe telefonul mobil, la intrarea în Japonia, un mesaj, cu următorul conţinut: 
“Perioada de şedere legala fără obligativitatea de a deţine viza pe teritoriul Japoniei este de maxim 90 de zile. Telefonul Ambasadei României este +81334790311”.
În contextul în care s-a constatat în ultimul timp o creştere a numărului cetăţenilor români care au fost arestaţi în străinătate pentru trafic de droguri, în special în state în care pedeapsa capitală nu a fost abolită, MAE a decis transmiterea unui mesaj de atenţionare, prin SMS, cetăţenilor români care călătoresc în ţări în care legislaţia locală prevede pedeapsa capitală pentru infracţiunile legate de droguri.
În acest caz, mesajul transmis este următorul: In acest stat infracțiunile legate de droguri sunt sancționate cu pedeapsa capitala. Nu transporta pachete pentru alții! Acestea pot conține droguri!”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii