Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminarul Internaţional „Codul de Conduită de la Haga pentru Neproliferarea Rachetelor Balistice - 10 Ani de Cooperare Internaţională"

ro

25 Apr, 2012 23:48 655 Marime text

Ministerului Afacerilor Externe va găzdui, în perioada 26 - 27 aprilie 2012, Seminarul internaţional „Codul de Conduită de la Haga pentru Neproliferarea Rachetelor Balistice (HCoC) - 10 Ani de Cooperare Internaţională", la care vor participa reprezentanţi ai statelor care au subscris la HCoC şi ai statelor terţe interesate.

Seminarul, care se organizează de către preşedinţia română a HCoC, va fi deschis de secretarul de stat Luminiţa Odobescu. Evenimentul este dedicat marcării unui deceniu de la înfiinţarea acestui aranjament şi îşi propune examinarea perspectivelor dezvoltării cooperări multilaterale în cadrul acestui mecanism. Dezbaterile vor fi moderate de preşedintele în exerciţiu al HCoC, directorul direcţiei de specialitate din MAE român.

Informaţii suplimentare

Codul de Conduită de la Haga pentru Neproliferarea Rachetelor Balistice (HCoC) a fost creat în anul 2002 şi numără în prezent 134 de state care au subscris. România a subscris la HCoC cu prilejul participării la reuniunea inaugurală de la Haga, Regatul Ţărilor de Jos, la 25 noiembrie 2002.

România a preluat de la Franţa preşedinţia anuală rotativă a HCoC în cadrul reuniunii plenare din 2-3 iunie 2011, de la Viena, şi îşi exercită mandatul până la 31 mai 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii