Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat Carmen Burlacu a participat la o nouă rundă de consultări politice româno-marocane

ro

13 Nov, 2015 14:36 1092 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a participat în perioada 12-13 noiembrie 2015 la o nouă rundă de consultări politice româno-marocane. Cu această ocazie, secretarul de stat român a avut întrevederi cu oficiali marocani din MAE, Ministerul Educației și Parlament, precum și cu consulii onorifici ai României în Regatul Maroc.
Consultările politice, desfășurate la Rabat, la 12 noiembrie 2015, cu Mbarka Bouaida, ministru delegat la Ministerul marocan al Afacerilor Externe și Cooperării, au prilejuit o trecere în revistă a stadiului actual și a perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale. Ambele părți au subliniat nivelul excelent al relațiilor româno-marocane, precum și dorința de aprofundare și diversificare a cooperării, în toate domeniile: dialogul politic, cooperare economică și schimburi comerciale, contacte interumane, cadrul juridic, dialogul în cadrul organizațiilor multilaterale. De asemenea, s-a realizat un schimb aprofundat de opinii cu privire la evoluțiile recente din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, precum și din vecinătatea estică a României.
Secretarul de stat Carmen Burlacu a avut, de asemenea, la 12 noiembrie 2015, o întrevedere cu ministrul delegat la Ministerul Învățământului Superior, Cercetării Științifice și Formării Cadrelor, Jamila El Moussali, pentru analizarea stadiului cooperării bilaterale în domeniul educației.
La 13 noiembrie 2015, oficialul român a avut o întrevedere cu Rachid Talbi Alami, președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Parlamentului marocan, precum și cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Maroc-România. În  cadrul întrevederilor a fost analizat, cu precădere, rolul diplomației parlamentare în dinamizarea cooperării româno-marocane în ansamblul său.
Vizita de lucru a secretarului de stat a inclus și o întrevedere cu consulul general onorific al României la Casablanca, care deține totodată funcția de președinte al Asociației consulilor onorifici din Maroc, Majid Boutaleb, precum și cu consulii onorifici ai României la Tanger și Oujada, Rachid Dine, respectiv Zouhair Magour. În cadrul acestor întâlniri au fost analizate, între altele, modalitățile de capitalizare a bunei imagini a României în Maroc pentru intensificarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniile economic, turistic sau al contactelor interumane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii