Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatrierea din Liban a unui cetăţean român şi a familiei acestuia

ro

09 Dec, 2015 17:34 923 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că astăzi, 9 decembrie 2015, un cetăţean român şi doi membri ai familiei acestuia, cetăţeni sirieni – refugiaţi din 2012 din Siria pe teritoriul Libanului, în localitatea Rayak din Valea Bekaa - au fost repatriaţi pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunii diplomatice române la Beirut şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Misiunea diplomatică de la Beirut a eliberat documentele necesare repatrierii familiei şi a acordat asistenţă consulară de specialitate în perioada 7-9 decembrie 2015. De asemenea, grupul a fost asistat de către reprezentanţi ai ambasadei ai OIM pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare în aeronava cu care au fost repatriaţi.

Mai multe organizaţii neguvernamentale internaţionale care acționează în Valea Bekaa au fost informate cu privire la situaţia familiei, în vederea acordării de sprijin umanitar. Reprezentanții filialelor OIM din București, Beirut și Damasc au colaborat pentru identificarea unor soluții financiare pentru repatrierea familiei, asigurând transportul grupului prin suportarea costurilor aferente atât repatrierii, cât şi asigurării unei locuințe temporare în București.

Măsurile fac parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, în zone cu risc major de securitate, prin intermediul Ambasadelor României la Damasc şi Beirut.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cooperare cu filialele OIM din București, Beirut și Damasc, a intervenit în mod direct pentru a asigura asistență și protecție consulară, facilitând până în prezent evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 709 cetăţeni români şi membri de familie.

MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia în timp util de asistenţă și protecție consulară.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone), cât și al serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii