Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatriere Yemen

ro

28 Apr, 2015 09:29 1011 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul nopţii de 26 spre 27 aprilie 2015, o persoană de cetăţenie română şi soțul acesteia de cetățenie yemenită au fost evacuate pe cale terestră, în siguranţă, din Yemen (Taizz) către Arabia Saudită. Pe tot parcursul deplasării, cele două persoane s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi.
Consulul României la Riad i-a preluat de la punctul de trecere a frontierei cu Arabia Saudite şi le-a acordat asistenţă şi protecţie consulară, sprijinindu-i în cadrul procedurilor de evacuare și repatriere.
Celula de criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Riad, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu familia în cauză şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen – Arabia Saudită.
Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe şi ale misiunilor diplomatice române de la Riad şi Abu Dhabi.
Ministerul Afacerilor Externe menţionează că numărul total al persoanelor evacuate din Republica Yemen este 67, dintre care 57 de cetăţeni români şi 10 membri de familie.
Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii