Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regatul Norvegiei - condiţii meteorologice nefavorabile

ro

07 Mar, 2015 12:14 1156 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei cu privire la faptul că Institutul Naţional de Meteorologie din acest stat a emis o atenţionare meteorologică de vreme nefavorabilă cu vânt puternic pe partea de coastă din regiunile Sogn, Fjordane, Møre, Romsdal şi Trøndelag, furtună de scurtă durată în Nordland şi Tromso, pentru zilele de sâmbătă și duminică, 7-8 martie 2015.

Se aşteaptă precipitaţii abundente în partea de vest a ţării, la sud de Stad în zilele de sâmbătă şi duminică. De asemenea, în Rogaland, Hordaland, Sogn şi Fjordane există risc crescut de avalansă în ziua de sâmbătă.
În sudul Norvegiei, în regiunile  Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland şi Hedmark se vor înregistra condiţii dificile de trafic, începând de vineri noapte şi în cursul zilei de  sâmbătă, datorită vântului puternic şi precipitaţiilor abundente.
În Rogaland, sâmbătă şi în prima parte a zilei de duminică, se aşteaptă precipitaţii abundente la nord de Boknafjorden, local se poate ajunge la 70-100 mm/36 ore.

În regiunile Hordaland, Sogn şi Fjordane se aşteaptă, de asemenea, căderi mari de precipitaţii în cursul zile de sâmbătă şi duminică, local se poate ajunge la 140-180mm/36 ore.
În Romsdal şi Møre se aşteaptă furtună puternică în partea de sud-vest, de-a lungul coastei, în ziua de sâmbătă.
În regiunile Nordland şi Troms se aşteaptă sâmbătă după amiază furtună puternică pe alocuri.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze sau care tranzitează Regatul Norvegiei să nu pornească la drum fără a consulta site-urile Internet de specialitate (http://www.met.no/OBSvarsel/, http://www.varsom.no/,http://www.vegvesen.no/, http://www.yr.no/obsvarsel/ ).

Totodată, Ministerul afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil de tip smartphone - „Călătoreşte în siguranţă”, şi serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii