Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proclamarea României regat a însemnat, în primul rând, acceptarea României cu un statut de egalitate de către celelalte state europene

ro

13 May, 2015 16:15 985 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a vorbit, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, despre importanța zilei de 10 mai, Ziua Regalității. „Data de 10 Mai și-a recuperat, de la revoluţia din decembrie 1989 și până în prezent, tripla semnificație: ziua în care principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen sosea în Bucureşti (10 mai 1866), ziua în care era proclamată Independenţa de stat a României (10 mai 1877), şi ziua în care, patru ani mai târziu, într-o Europă monarhică, România devenea Regat (10 mai 1881)”, afirmă deputatul Gheorghe Dragomir.
Parlamentarul PNL de Constanța consideră că „acestea sunt  motivele pentru care românii au sărbătorit, la data de 10 mai, Ziua Națională a României din 1866 până în 1947, atunci când regimul comunist a venit la putere și monarhia a fost înlăturată”.
De asemenea, liderul liberal amintește că, „începând de anul acesta, printr-un proiect adoptat în luna aprilie de Camera Deputaţilor, data de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională. Dovadă că cei 81 de ani de tradiție și istorie nu pot fi șterși cu buretele, iar după aproape 70 de ani, societatea românească se întoarce cu fața spre monarhie, conștientă că această zi trebuie marcată ca una dintre cele mai importante din istoria noastră națională”.
Deputatul Gheorghe Dragomir mai spune că „Proclamarea României regat a însemnat, în primul rând, acceptarea României cu un statut de egalitate de către celelalte state europene. La 10 mai sărbătorim bucuria de a fi o ţară unită şi liberă în Europa”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii