Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea preşedintelui Parlamentului Irlandei Sean Barrett de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu

ro

02 Jun, 2015 16:23 747 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit marţi, 2 iunie 2015, pe Sean Barrett, preşedintele Parlamentului Irlandei, aflat în vizită la Bucureşti la invitaţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Convorbirile au vizat teme de actualitate şi interes comun de pe agenda europeană  şi internaţională, inclusiv aspecte legate de evoluţiile recente din Vecinătatea Estică. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit  necesitatea de a consolida, după recentul Summit al Parteneriatului Estic, desfăşurat la Riga, angajamentul şi asistenţa Uniunii Europene pentru dezvoltarea relaţiei Uniunii cu statele partenere din Vecinătatea Estică, precum şi  reafirmarea  rolului Parteneriatului Estic, ca instrument strategic  al politicii externe a Uniunii.
Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele crizei din Ucraina, fiind subliniată necesitatea aplicării integrale a Acordurilor de la Minsk şi menţinerea regimului de sancţiuni UE până la implementarea deplină a acestora.
Cei doi interlocutori au avut de asemenea un schimb de opinii pe tema evoluţiilor din Vecinătatea Sudică, mai ales cu privire la negocierile în curs privind dosarul nuclear Iranian, dar şi crizele din Siria, Libia, Irak, combaterea fenomenului terorist.
În acest context, ministrul român de externe a făcut o prezentare a propunerii avansate de România în cadrul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate privind platformele permanente de dialog pe teme de securitate în sens larg (Security Trusts).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii