Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarului de stat Cristian Bădescu a delegaţiei Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia

ro

28 Mar, 2016 19:58 1030 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene Cristian Bădescu a  primit astăzi, 28 martie, la sediul MAE, o importantă delegaţie parlamentară turcă, reprezentând Comisia pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia. Delegaţia parlamentară a fost condusă de către preşedintele Comisiei, Mehmet Kasim Gülpınar.

Vizita delegaţiei parlamentare turce la Bucureşti are loc la invitaţia preşedintei Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Ana Birchall.
În cadrul convorbirilor, ambele părţi au reiterat aprecierea pentru  nivelul foarte bun al relaţiilor politice şi economice bilaterale dintre România şi Turcia, având la bază parteneriatul strategic dintre cele două ţări. Au fost evocate discuţiile recente desfăşurate la cel mai înalt nivel, cu ocazia vizitei de stat efectuate în Republica Turcia de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis (23-24 martie 2016).

Totodată, partea turcă a adresat mulţumiri pentru sprijinul consecvent al României în favoarea aderării Turciei la Uniunea Europeană.
Secretarul de stat pentru afaceri europene a reafirmat disponibilitatea României de a oferi partenerilor turci expertiza acumulată în cursul procesului de aderare a României la UE. Totodată, a apreciat eforturile Turciei în contextul crizei migraţiei şi a subliniat necesitatea continuării punerii în aplicare a măsurilor comune de cooperare, în linie cu obiectivele asumate prin declaraţia UE-Turcia din 17-18 martie 2016.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii