Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Victor Micula a dr. Urban Rusnak, Secretarul General al Cartei Energiei

ro

04 May, 2017 16:18 1675 Marime text
Secretarul de stat Victor Micula l-a primit joi, 4 mai 2017, pe dr. Urban Rusnak, Secretar General al Cartei Energiei, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România.
Întrevederea, care a avut loc în contextul preluării preşedinţiei Conferinței Cartei Energiei de către România în anul 2018, s-a axat pe prezentarea obiectivelor organizaţiei în perioada următoare şi pe discutarea priorităţilor şi programului de activităţi al președinției române.
Secretarul de stat a evidenţiat rolul activ al României în elaborarea și consolidarea politicilor europene înscrise în sfera securităţii energetice, precum şi în dialogul regional în domeniu. A exprimat totodată disponibilitatea Ministerului Afacerilor Externe de a contribui la exercitarea unui mandat de substanță al președinției române a Conferinței Cartei și interesul autorităţilor din România pentru un proces cât mai transparent de evoluție a cadrului de consultare reprezentat de Tratatul Cartei Energiei, apreciind că o astfel de evoluție corespunde atât intereselor părților contractante la Tratat, cât și mediului de afaceri din sectorul energetic.
 
Informații suplimentare
Tratatul Cartei Energiei/ Energy Charter Treaty (ECT), încheiat în 1994, la Lisabona, pe baza principiilor Cartei Europene a Energiei, este un document multilateral, având drept obiectiv stabilirea unui cadru de promovare pe termen lung a colaborării în domeniul energiei pe axa Est-Vest. Principalele prevederi ale tratatului, actualizate în 2015 sub forma unei Carte Internaționale a Energiei, se referă la condiţiile de concurenţă, transparenţă, suveranitate, taxare şi mediu, protecţia investiţiilor, tranzitul energiei şi tratamentului aplicat disputelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii