Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Victor Micula a ambasadorului Republicii Africa de Sud la Bucureşti

ro

12 Jan, 2017 19:16 1244 Marime text
Secretarul de stat Victor Micula a primit-o astăzi, 12 ianuarie 2017, pe doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România, la încheierea misiunii sale diplomatice în țara noastră.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor dintre România și Republica Africa de Sud, fiind subliniate progresele înregistrate și tendințele pozitive atât în ceea ce privește raporturile politico-diplomatice, cât și cooperarea economică și în diverse domenii sectoriale. În acest sens, a fost evocată nevoia intensificării dialogului la nivel înalt în baza Protocolului de consultări între Guvernul României şi Guvernul Republicii Africa de Sud, semnat la New York, în luna septembrie 2016. Totodată, a fost exprimată dorința comună de a se continua stimularea investițiilor și a schimburilor comerciale între cele două țări, pe baza evoluţiilor pozitive înregistrate în ultimii ani, care au condus la creșterea semnificativă a volumului schimburilor comerciale și au fost marcate de prezenţa tot mai substanţială a companiilor sud-africane pe piața românească. Ambele părți au evidenţiat importanța specială a evenimentelor culturale, a cooperării în domeniul educaţiei și a tuturor formelor de cooperare care conduc la consolidarea relaţiilor inter-umane, contribuind semnificativ la o mai bună cunoaştere reciprocă şi apropiere.
 
Au fost, de asemenea, abordate probleme privind cooperarea în cadru multilateral, cu accent pe modalitățile de promovare de proiecte comune în cadrul sistemului ONU.

În finalul întrevederii, secretarul de stat Victor Micula a mulţumit în mod deosebit doamnei ambasador Thenjiwe Ethel Mtintso pentru întreaga activitate desfăşurată în  mandatul său la Bucureşti şi i-a urat succes în activitatea sa viitoare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii